Παρασκευή Demi Glace Sauce
2 λίτρα συμπυκνωμένου ζωμού | 8 ώρες | εύκολο |
ΥΛΙΚΑ (Για 2 λίτρα συμπυκνωμένο ζωμό)
2 Kg κόκαλα μόσχου (κομμένα)
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 ώριμες ντομάτες
3 σκελίδες σκόρδο
2 καρότα
1 κλωνάρι σέλερι
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουταλιά σούπας κόκκους από μαύρο πιπέρι
250 ml λευκό κρασί
1 κουταλιά σούπας αλεύρι
Κοτσάνια μαϊντανού
Κλωνάρια από θυμάρι και δεντρολίβανο (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Πλένουμε τα κόκκαλα και καθαρίζουμε τα λαχανικά.
2. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
3. Κόβουμε και τα λαχανικά σε χοντρά κομμάτια.
4. Βάζουμε σε ένα ταψί τα κόκκαλα και τα βάζουμε στον φούρνο στους 200οCστον αέρα μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα.
5. Μετά προσθέτουμε στο ταψί με τα κόκκαλα τα λαχανικά τον πελτέ ντομάτας την κουταλιά αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
6. Ψήνουμε ακόμα 5-6 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί, το οποίο αφήνουμε να εξατμιστεί.
7. Αφαιρούμε τα κόκκαλα και τα λαχανικά από το ταψί και τα βάζουμε σε κατσαρόλα.
8. Προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να σκεπάσει τα κόκκαλα 10 εκατοστά.
9. Σιγοβράζουμε για 6 ώρες.
10. Σουρώνουμε σε σουρωτήρι και έχουμε έτοιμη την demi-glace.
Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Δημήτρη Ταραμίγκο για την συνταγή.