Ορτύκια Γεμιστά Με Bluestilton Και Κόκκινα Σταφύλια
4 άτομα | 1 ώρα και 20 λεπτά περίπου χωρίς το μαρινάρισμα | υψηλής δυσκολίας |
ΥΛΙΚΑ (Για 4 άτομα)
8 Ορτύκια
100 gr BlueStilton τριμμένο
100 gr Βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
Αλάτι -πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
90 ml κρασί λευκό
300 gr ζωμός κρέατος (ιδανικά Demi-GlaceSauce)
125 gr σταφύλια
100 gr ζωμό σταφύλι που το έχουμε βράσει για να πάρει σιροπιαστή υφή
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Αλατοπιπερώνουμε μέσα έξω τα ορτύκια.
2. Χτυπάμε το BlueStiltonμε το μισό βούτυρο, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
3. Γεμίζουμε τα ορτύκια με το μείγμα.
4. Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και αλείφουμε τα ορτύκια καλά.
5. Ψήνουμε στους 200oC για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά αλλά και να μείνουν ζουμερά!
6. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τα ζουμιά από το ταψί που ψήσαμε τα ορτύκια, το κρασί, το ζωμό κρέατος, το ζωμό από τα σταφύλια και τα σταφύλια και σιγοβράζουμε 10 λεπτά μέχρι να γλασάρουν.
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Σερβίρουμε σε πιατέλα τα ορτύκια και γύρω γύρω ρίχνουμε την σάλτσα.
Ευχαριστούμε πολύ την κ. Γιώτα Μπέλλητα για την συνταγή.